5 redenen waarom je ‘dode linkjes’ moet voorkomen

in Nieuws

In het digitale tijdperk is een website vaak het eerste contactpunt tussen een bedrijf en haar potentiële klanten. Daarom wil je natuurlijk dat je website optimaal presteert! Een onderdeel dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar van groot belang is, is de controle op dode linkjes, oftewel 404-fouten. Deze fouten treden op wanneer een pagina niet gevonden kan worden. Het beheren en corrigeren van deze fouten is essentieel voor zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van een website.

1. Verbetering van de Gebruikerservaring

De primaire reden om dode linkjes te controleren en te corrigeren is het verbeteren van de gebruikerservaring. Wanneer bezoekers op een dode link klikken, leidt dit tot frustratie en verwarring. Dit kan resulteren in een verminderde geloofwaardigheid van de website en kan potentiële klanten ontmoedigen om terug te keren. Een soepele en foutloze navigatie is essentieel om bezoekers vast te houden en hen aan te moedigen de website verder te verkennen.

2. SEO Voordelen

Zoekmachines zoals Google gebruiken verschillende factoren om de rangschikking van websites te bepalen. Een van deze factoren is de gezondheid van een website, waarbij een hoge frequentie van 404-fouten een negatieve impact kan hebben. Dode linkjes kunnen door zoekmachines worden geïnterpreteerd als tekenen van een verouderde of slecht onderhouden website. Dit kan leiden tot een lagere ranking, waardoor de zichtbaarheid en het verkeer naar de site afnemen.

3. Behoud van Linkwaarde

Elke link naar een website draagt bij aan de autoriteit en geloofwaardigheid in de ogen van zoekmachines. Wanneer externe links verwijzen naar pagina’s die niet langer bestaan, gaat de waarde van deze links verloren. Dit kan een directe impact hebben op de SEO-prestaties van de website. Door dode linkjes te herstellen of om te leiden, kan de waarde van deze inkomende links behouden blijven.

4. Analyse en Monitoring

Het regelmatig controleren van je website op dode linkjes is een belangrijk onderdeel van website-onderhoud. Er zijn diverse tools beschikbaar die het proces van het vinden en corrigeren van deze fouten kunnen automatiseren. Deze tools bieden vaak ook inzichten in de oorzaken van deze fouten, waardoor preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

5. Positief Signaal naar Gebruikers

Het actief onderhouden en updaten van een website stuurt een positief signaal naar de gebruikers. Het laat zien dat het bedrijf betrokken is en waarde hecht aan de online ervaring van zijn bezoekers. Een website zonder dode linkjes straalt professionaliteit en betrouwbaarheid uit.

Meer weten?

Het regelmatig controleren en corrigeren van dode linkjes is essentieel voor elke website. Wil je meer weten over de mogelijkheden tot het controleren van je site? Loco Creations helpt je bij het vinden van fouten op je website. Neem eens contact op als je meer wilt weten.

Meer

SEO

nieuws

Neem eens contact op!

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de bouw van je nieuwe WordPress website? Of wil je eens van gedachten wisselen over een mooi online project? Neem eens contact met ons op!